Sınava hazırlıkta öğrenci-okul –dershane koordinasyonu sağlamak, eğitimdeki sıkıntıları aşmak, öğrencinin diğer öğrencilerden farkını göz önünde bulundurup yol haritası çıkarmak, öğrencinin özgüvenini ve motivasyonunu sürekli arttırmak, veli ile öğrenci arasında sınava hazırlıkta köprü oluşturmak, okul derslerini, deneme sınavlarını takip etmek, öğrenciye hedef belirlemesinde ve meslek seçiminde yardımcı olmak, test çalışma tekniğinin gelişmesi için özel çalışmalar hazırlamak için geliştirilen eğitim öğretim programıdır.
Eğitim Koçluğu noktasında yıllardır yürüttüğümüz çalışmalarda öğrenci ile kurulan sağlıklı ilişkilerin çocuğun başarısında çok büyük bir etken olduğu gözlemlenmiştir.
Alanında tecrübeli öğretmenlerimizin amacı sadece dersi vermek değildir. Çocuğun ödev ve yazılı takibi yapılmakta, sosyal aktivite çalışmaları ve sürekli yapılan rehberlikle iyi bir konuma getirilmektedir. Bunların neticesinde veliye rapor halinde öğrenci bilgilerinin ve çalışmalarının sunulduğu bir Eğitim Koçluğu sistemini uygulamaktayız.
Eğitim Koçu Neler Yapar ?
- Tüm eğitim hayatını organize eder,
- Öğrencinin yeteneklerine ve kişilik özelliklerine göre meslek seçimi dahil geleceğini planlamasına yardımcı olur,
- Değişimi sağlar,
- Bu değişimi sürdürebilir hale gelmesine yardımcı olur,
- Korkularla baş edilmesine ve duyguları kontrol etmeye destek olur.
Tabii bunun sonucu kişinin hayatında başarı, mutluluk ve doyum olarak döner. Koçlar süreci yönetir, dolayısıyla koçluk süreç ve çözüm odaklıdır. Buna göre belli bir zaman koçluğun sürdürülmesi gerekir ki değişim hayatın bir parçası haline gelebilsin. Sonuç olarak, yaşamın her alanında destek olacak ve bu yolculukta yol arkadaşlığı yapacak koçluk oldukça etkilidir.
Koçluk Hizmetinin Faydaları Nelerdir?
Bireylerde var olan potansiyeli ortaya çıkarmak amaçtır. Özel ders verirken karşılaşılan potansiyelini kullanmama sorununun üzerine giderek burada kişi potansiyelini geliştirir. Öğrencinin özgüveni oluşur ve artar. Performansları olumlu yönde artar ve verimli olurlar. Kişisel gelişimlerini olumlu yönde etkiler. Kendilerini tanır ve yönetmeyi öğrenirler. Öğrenci, hayattan ne beklediğini bilir. Geleceğe yönelik hedefler belirleyerek hayat kalitesini arttırır. Zaman yönetimini öğrenir ve uygular. Hayatını anlamlandırır. Sosyal hayatında olumlu birey olma yolunda ilerler. Hayatlarında ilerlerken küçük hedefler belirleyerek başarılar elde edip verim alırlar. Böylece sürekli gelişim içinde olurlar. Neden eğitim koçluğu bölümünde de açıkladığımız gibi, Öğrenme stilini öğrenerek kendine uygun öğrenme yöntemi izler, yüksek motivasyonla ders çalışır. Eğitim koçu öğrencinin başaracağına inanmasını sağlayarak tam destek sağlar. İnancını yitirdiği durumlarda müdahale ederek olumlu bakış açısına sahip olmasını sağlar. Doğru sorular sorarak problemlerini belirleyip çözmesine rehberlik eder.